Προετοιμάζοντας μία συνάντηση ενός Μαθηματικού Κύκλου

Προφανώς και η λειτουργία ενός Μαθηματικού Κύκλου/ομίλου απαιτεί προετοιμασία, η οποία μπορεί να χρειάζεται αρκετό παραγωγικό χρόνο. Σε αυτήν την ανάρτηση βλέπουμε μερικές βασικές συμβουλές από τον Tom Davis.
  • Επιλέξτε μία ομάδα προβλημάτων μία εβδομάδα πριν τη συνάντηση. Δεν είναι αναγκαίο να είναι πολλά, αλλά κυρίως να είναι ελκυστικά. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε ένα εύκολο και ένα απαιτητικό.
  • Προσπαθήστε να μην δώσετε διάλεξη. Ακόμα κι αν η εισαγωγή σε νέα θεωρία και τεχνικές είναι μέρος των Μαθηματικών κύκλων, οι συναντήσεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο διαδραστικές με τους συμμετέχοντες. Βαθμολογήστε τον εαυτό σας με 1 βαθμό και κάθε λεπτό ομιλίας, 5 βαθμούς για κάθε λεπτό ομιλίας των συμμετεχόντων, 10 βαθμούς για κάθε λεπτό συζήτησης με τους συμμετέχοντες και 50 βαθμούς για κάθε λεπτό που οι συμμετέχοντες συζητούν και επιχειρηματολογούν μεταξύ τους.
  • Χωρίστε τους συμμετέχοντες σε μικρές ομάδες επίλυσης προβλημάτων 2-4 ατόμων. Βάλτε τους να παρουσιάσουν τις λύσεις τους.
  • Δώστε θάρρος ακόμα και για λάθος λύσεις. Βρείτε κάτι θετικό σε κάθε προσπάθεια, αλλά μην μείνετε ευχαριστημένος αν δε δοθεί η πλήρης τελική λύση του προβλήματος.
  • Κλείστε κάθε πρόβλημα ανακεφαλαιώνοντας τα σημαντικά σημεία/βήματα και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στην επίλυσή του.
  • Ποτέ μη δίνεται απευθείας την απάντηση σε ένα πρόβλημα. Αφήστε τους συμμετέχοντες να σκεφτούν. Αν κολλήσουν δώστε κάποιες υποδείξεις, αλλά όχι τη λύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο