Προετοιμάζοντας μία συνάντηση ενός Μαθηματικού Κύκλου

Προφανώς και η λειτουργία ενός Μαθηματικού Κύκλου/ομίλου απαιτεί προετοιμασία, η οποία μπορεί να χρειάζεται αρκετό παραγωγικό χρόνο. Σε αυτήν την ανάρτηση βλέπουμε μερικές βασικές συμβουλές από τον Tom Davis.
  • Επιλέξτε μία ομάδα προβλημάτων μία εβδομάδα πριν τη συνάντηση. Δεν είναι αναγκαίο να είναι πολλά, αλλά κυρίως να είναι ελκυστικά. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε ένα εύκολο και ένα απαιτητικό.
  • Προσπαθήστε να μην δώσετε διάλεξη. Ακόμα κι αν η εισαγωγή σε νέα θεωρία και τεχνικές είναι μέρος των Μαθηματικών κύκλων, οι συναντήσεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο διαδραστικές με τους συμμετέχοντες. Βαθμολογήστε τον εαυτό σας με 1 βαθμό και κάθε λεπτό ομιλίας, 5 βαθμούς για κάθε λεπτό ομιλίας των συμμετεχόντων, 10 βαθμούς για κάθε λεπτό συζήτησης με τους συμμετέχοντες και 50 βαθμούς για κάθε λεπτό που οι συμμετέχοντες συζητούν και επιχειρηματολογούν μεταξύ τους.
  • Χωρίστε τους συμμετέχοντες σε μικρές ομάδες επίλυσης προβλημάτων 2-4 ατόμων. Βάλτε τους να παρουσιάσουν τις λύσεις τους.
  • Δώστε θάρρος ακόμα και για λάθος λύσεις. Βρείτε κάτι θετικό σε κάθε προσπάθεια, αλλά μην μείνετε ευχαριστημένος αν δε δοθεί η πλήρης τελική λύση του προβλήματος.
  • Κλείστε κάθε πρόβλημα ανακεφαλαιώνοντας τα σημαντικά σημεία/βήματα και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στην επίλυσή του.
  • Ποτέ μη δίνεται απευθείας την απάντηση σε ένα πρόβλημα. Αφήστε τους συμμετέχοντες να σκεφτούν. Αν κολλήσουν δώστε κάποιες υποδείξεις, αλλά όχι τη λύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Math Circular – Medium - Ένα περιοδικό για Μαθηματικούς κύκλους.